Semafor

Viditeľnosť patrí k základným princípom agilných metód. Kontinuálne zostavovanie patrí základným praktikám agilného vývoja softvéru. Ak sa pokúsite tieto dva veci spojiť, veľmi ľahko vám môže vzniknúť jednoduché signalizačné zariadenie – semafor.

Semafor

Ten náš sme pripojili k systému len pred niekoľkými mesiacmi ale aj za ten krátky čas sa osvedčil. Je omnoho ľahšie prehliadnuť alebo ignorovať červenú na web stránke ale v oznamovacej oblasti Windows-u. O čosi ťažšie to ide vám na okraji zorného poľa zasvieti červená žiarovka (je umiestnený tak, aby na neho videl všetci členovia tímu – máme to šťastie, že sme všetci na jednom mieste). Reakcia na chyby pri zostavovaní sa skrátila na minimum. O vyzdvihnutí firemného povedomia  o vašom projekte mimo tímu ani nehovoriac (tak ako to už býva pri každej dobrej vizualizácii).

Je pripojený cez paralelný port a upravenú verziu klient CruiseControl.Net.  Na záver ešte uvádzam sprievodcu náhodného pozorovateľa, ktorý visí na nástenke blízko semafora.sprievodca.semaforom