Konferencia CzechTest 2013

CzechTestV dňoch 21. a 22. marca 2013 sa v Prahe (Clarion Congress Hotel ****, Praha) uskutoční tretí ročník medzinárodnej konferencie CzechTest zameranej na testovanie softvéru a systémov. Ide o jedinú konferenciu svojho druhu na území Českej Republiky a Slovenska.

Program konferencie obsahuje množstvo prednášok, ktoré odprezentujú nielen skúsení profesionáli z “našich krajov” ale aj medzinárodne uznávaní zahraniční experti zvučných mien z oblasti testingu. Pod vedením niektorých z nich je možné deň pred konferenciou, 20. marca, absolvovať aj špeciálne tréningy (pre-conference tutorials) zamerané na získavanie a zlepšovanie praktických testovacích zručností.

Tom Gilb

Tom Gilb

Časť programu sa zaoberá agilnými prístupmi a medzi “ťahákov” konferencie patrí rozhodne Tom Gilb. Jeho koncpet EVO (Evolutionary Project Management), ktorý sformuloval ešte v 70-tych rokoch minulého storočia je považovaný za jeden zo základných kameňov na ktorých Agile staval.

Súčasťou konferencie je každoročne súťaž o zaujímavé ceny (napr. iPad), prezentácie hlavných sponzorov, predaj špecializovanej literatúry a stravovanie pre účastníkov priamo v hoteli.

Účastníci, ktorí sa prihásia do 20. februára získavajú zľavu 20% z registračného poplatku, držitelia certifikátu ISTQB získavajú takisto zľavu 20%, pričom tieto zľavy sa kumulujú.